Bent u slachtoffer van een verkeersongeval?


Slachtoffers van een ongeval kunnen niet zonder deskundige hulp bij de afwikkeling van hun (letsel-) schade. Onderzoek naar de aansprakelijke partij kan erg ingewikkeld zijn. Het afhandelen van een schadeclaim kost veel tijd, brengt veel emoties met zich mee en vraagt vooral een deskundige aanpak. De hulp van een letselschade specialist is daarbij van groot belang.
Slachtoffers hebben vaak recht op een door de overheid gesubsidieerde advocaat. Als u ons belt, dan hoort u direct of dit ook voor u van toepassing is. U kunt ons gratis bereiken op 0800-6334286.

 

Een verkeersongeval kan grote gevolgen hebben voor de rest van uw leven. Lichamelijke klachten als een whiplash, rugklachten of andere vormen van (blijvend) letsel kunnen het gevolg zijn.

Het kan gaan om een verkeersongeval waarbij alleen motorvoertuigen betrokken zijn, zoals een auto, motor of bromfiets. Ook kan het gaan om een verkeersongeval waarbij een niet gemotoriseerde (‘kwetsbare’) verkeersdeelnemer betrokken is, zoals een fietser of voetganger. Vooral deze laatste groep krijgt na een verkeersongeval vaak te maken met de langdurige gevolgen van letsel. Veel fietsers en voetgangers laten het er na een aanrijding bij zitten. Het kan zijn dat u niet op de hoogte bent van de bestaande regels, misschien voelt u zich ‘medeschuldig’ aan het ongeval of is de schade naar schatting te laag.

Ook kan het zijn dat de schade pas na verloop van tijd duidelijk wordt of dat de tegenpartij zich niet bekend heeft gemaakt. Gevolg kan zijn dat u volledig opdraait voor de langdurige of blijvende gevolgen van het ongeval. Kosten voor medische behandelingen, inkomensverlies, beperkingen van doorstroming in opleiding of werk en beperkingen in vrije tijd komen veel voor. Ook als blijkt dat de aanrijding is veroorzaakt door bijvoorbeeld een onverzekerd motorvoertuig kunt u te maken krijgen met ingewikkelde procedures om uw schade alsnog vergoed te krijgen.

Om aansprakelijkheid vast te kunnen stellen is het van belang om direct informatie te hebben over de vraag wie schuld heeft aan het verkeersongeval. Als hierover geen discussie bestaat kan veelal een beroep worden gedaan op particuliere verzekeraars (WA-verzekering). In sommige gevallen kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorvoertuigen.

Als bij een verkeersongeval iemand wordt gedood of ernstig letsel wordt toegebracht, zal de politie een strafrechtelijk onderzoek instellen. In dat geval zal de veroorzaker van het verkeersongeval strafrechtelijk worden vervolgd. Dan kunt u in het strafproces meteen een vergoeding vragen voor de geleden schade. U hoeft dan geen aparte procedure te starten. Dit wordt ‘voegen in het strafproces’ genoemd. U ontvangt dan van het Openbaar Ministerie een voegingsformulier. De schade die u op kunt voeren kan betrekking hebben op materiële schade en smartengeld.

Slachtoffers van een verkeersongeval kunnen niet zonder deskundige hulp bij de afwikkeling van hun (letsel-) schade. Het is raadzaam hiervoor een deskundige en ervaren letselschadejurist in te schakelen die is gespecialiseerd in het vaststellen van uw schadeposten en in het onderhandelen met schadeverzekeraars.

Rechtshulp aanvraagformulier

Bel ons gratis nummer 0800-6334286 zodat u vanaf vandaag gratis wordt bijgestaan door een advocaat. U voorkomt dan ook dat uw rechten (door niet tijdig de juiste juridische stappen te ondernemen) komen te vervallen.

Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend gebruik maken van onderstaand aanvraagformulier. Uiterlijk de volgende werkdag zal er telefonisch contact met u opgenomen worden door een letselschade advocaat (meestal dezelfde dag nog).
  • (bv verkeersongeval, bedrijfsongeval, hondenbeet, etc.)

Voorbeeldzaken:

SchadevergoedingKorte omschrijvingGeslachtLeeftijdUitspraak rechter
21427verkeersongeval tussen motorfietser en fietserManrechtspraak.nl
1255autobestuurder onder invloed van alcohol botst tegen andere autoManrechtspraak.nl
6000letselschade na verkeersongevalMan18rechtspraak.nl
18000Van achteren aangereden in stilstaande fileVrouw32rechtspraak.nl
10000Wachtend voor rotonde van achteren aangeredenVrouwrechtspraak.nl
10000Stilstaande auto van achteren aangereden door hard rijdende autoVrouw52rechtspraak.nl
10000Van achteren aangereden bij de aanhouding door arrestatieteamManrechtspraak.nl
7000Betrokken geraakt bij verkeersongevalMan30rechtspraak.nl
5000Met gezin van achteren aangereden door andere autoManrechtspraak.nl
5000Van achteren aangereden door tramMan35rechtspraak.nl
4500Door andere bestelbus van achteren aangeredenMan48rechtspraak.nl
3000verkeersongevalMan27rechtspraak.nl
3000In auto van achteren aangeredenVrouw31rechtspraak.nl
3000Wachtend voor stoplicht van achteren aangeredenVrouw41rechtspraak.nl
3000Van achteren aangereden door vrachtwagen na afslaan motorVrouw51rechtspraak.nl
1750Van achteren aangeredenManrechtspraak.nl
600Letsel uitwijken autobestuurder door overstekende voetgangerVrouwrechtspraak.nl
125000Voetvanger op zebrapad aangereden door autoMan54rechtspraak.nl
25000Ongeval met hond door hard trekken aan riemVrouw35rechtspraak.nl
17500Letsel passagier busongevalVrouw56rechtspraak.nl
SchadevergoedingKorte omschrijvingGeslachtLeeftijdUitspraak rechter