Indien u (tot 5 jaar terug) slachtoffer bent geworden van een ongeval waarbij er sprake is knieletsel, kunt u via Slachtoffer.nl gratis uw zaak door een (letselschade)advocaat laten onderzoeken om mogelijke schade (alsnog) vergoed te krijgen.

Van direct letsel aan de knieschijf is sprake wanneer deze een flinke klap krijgt, bijvoorbeeld door de knie hard te stoten of erop te vallen. De knieschijf kan daardoor breken, zonder dat de daaraan gehechte spieren beschadigd raken. Indirect letsel aan de knieschijf kan ontstaan als iemand uitglijdt tijdens het lopen. De dijbeenspieren trekken dan samen om een val te voorkomen. Er wordt dan heel plotseling een grote kracht op de knieschijf uitgeoefend, waardoor deze van zijn plaats raakt of breekt. De spieren die eraan vastzitten, raken dan beschadigd.

Een letsel aan de knieschijf veroorzaakt hevige pijn. De knie zet op, u kunt uw knie moeilijk buigen en tijdens het lopen kan deze niet goed worden opgetild.

Bij een eenvoudige breuk moet het hele been zes weken lang worden geïmmobiliseerd, doorgaans met een gipsverband. Hierbij wordt de knie in een licht gebogen stand gehouden. Daarna wordt fysiotherapie gegeven. Heeft u een comminutieve fractuur (een breuk die gepaard gaat met versplintering van het bot), dan is er een operatie nodig om de fragmenten bijeen te houden.

Het soort en de ernst van het letsel dat een slachtoffer heeft opgelopen telt ook mee bij de bepaling van de hoogte van een schade vergoeding.

Hulpaanvraag formulier