Whiplashlaesie

Indien u (tot 5 jaar terug) slachtoffer bent geworden van een whiplash, kunt u via Slachtoffer.nl gratis uw zaak door een (letselschade)advocaat laten onderzoeken om mogelijke schade (alsnog) vergoed te krijgen. Als u van achteren bent aangereden (buiten uw schuld) heeft u altijd recht op een letselschadevergoeding.

Whiplashlaesie (whiplash) is de verzamelnaam voor kwetsingen en of letsel die zijn ontstaan nadat het hoofd een plotselinge heftige beweging heeft gemaakt. Dit kan een beweging naar voren, naar achteren en/of naar opzij zijn geweest.

De meeste whiplash-ongevallen worden veroorzaakt door verkeersongevallen, de zogenaamde kopstaart aanrijdingen. Het hoofd krijgt een forse klap te verwerken.

Ter hoogte van de nek geeft het hoofd een fikse ruk aan de wervelkolom. Spieren, gewrichten wervels en kapsels worden in fracties van seconden gebogen en uitgerekt. Kleine bloedingen en zwellingen, microscopisch kleine letsels kunnen ontstaan, die niet te zien zijn op een normale röntgenfoto, en dan ook niet aantoonbaar zijn, waardoor de erkenning van de klachten dan ook veelal uitblijft.

Praktijkvoorbeeldongevallen:
– In (stilstaande)auto van achteren/opzij worden aangereden (bij stoplicht)
– Op fiets aangereden worden

Soort letsel/klachten:
– Pijn in nek, hals en schouder
– Hoofdpijn
– Snelle vermoeibaarheid
– Concentratiestoornissen
– Geheugenstoornissen
– Slapeloosheid
– Zenuwpijn in de vingers
– Oorsuizingen
– Duizeligheid
– Prikkelbaarheid
– Last van angst en paniek
– Halsfunctiestoornissen
– Spanning in de spieren
– Inprentingstoornissen
– Visusklachten

Behandelingen:
– Fysiotherapeutische behandelingen
– Manuele therapie
– Oefeningen op sportschool
– Behandeling in revalidatiecentrumNotice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/slachtoffer.nl/httpdocs/wp-content/plugins/gravityview/includes/widgets/search-widget/class-search-widget.php on line 1531

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/slachtoffer.nl/httpdocs/wp-content/plugins/gravityview/includes/widgets/search-widget/class-search-widget.php on line 1535
Uitspraak rechterSamenvattingSchadevergoeding

No entries match your request.

Uitspraak rechterSamenvattingSchadevergoeding