BUSONGEVALLEN

Gratis juridisch advies

Bij een busongeluk kan de busvervoerder op grond van artikel 8:1140 lid 1 Burgerlijk Wetboek aansprakelijk worden gesteld voor schade veroorzaakt door dood of letsel van de reiziger ten gevolge van
een ongeval dat door of tijdens het vervoer is ontstaan. Gebrekkig of slecht functioneren van het voertuig of het gebruikte materiaal is geen reden om onder een schadegeval uit te komen.

Als er sprake is van overlijden of lichamelijk letsel dan hebt u als slachtoffer of als nabestaande recht op vergoeding van zowel uw materiële schade als immateriële schade.

Ook kan het zijn dat de schade pas na verloop van tijd duidelijk wordt of dat de tegenpartij zich niet bekend heeft gemaakt. Gevolg kan zijn dat u volledig opdraait voor de langdurige of blijvende gevolgen van het ongeval.

Kosten voor medische behandelingen, inkomensverlies, beperkingen van doorstroming in opleiding of werk en beperkingen in vrije tijd komen veel voor. Ook als blijkt dat de aanrijding is veroorzaakt door bijvoorbeeld een onverzekerd motorvoertuig kunt u te maken krijgen met ingewikkelde procedures om uw schade alsnog vergoed te krijgen.

Een aantal ongevallen waarbij een schadevergoeding van toepassing kan zijn:

 

  • Ongeval waarbij de bus van de weg raakt en bv tegen een boom aanrijdt
  • Ongeval waarbij chauffeur tijdens rit onwel raakt en verongelukt
  • Ongeval veroorzaakt door slecht functionerende remmen van de bus

De advocaten van Slachtoffer.nl zijn gespecialiseerd in schade ontstaan door ongevallen (letselschade). Slachtoffers hebben vaak recht op een door de overheid gesubsidieerde advocaat. Slachtoffer.nl helpt deze en vele andere klanten om hun schade te verhalen op de veroorzaker.