Fietsers en voetgangers

Voetgangers, fietsers en andere niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemers krijgen na een verkeersongeval relatief vaak te maken met de langdurige gevolgen van letsel.

Als u als fietser of als voetganger slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval dan kunt u schadevergoeding eisen. Vul hiervoor onderstaand aanvraagformulier in zodat u weet waar u aan toe bent. Gratis bellen kan ook: 0800-6334286 .

Volgens artikel 185 Wegen-verkeerswet, kan deze groep verkeersslachtoffers hun kosten, verlies aan inkomen en andere schade door het ongeval voor een groot deel verhalen op de andere partij. Het gaat daarbij uitsluitend om aanrijdingen waarbij een kwetsbare verkeersdeelnemer wordt aangereden door een motorrijtuig (auto, motor, brommer).

Bij een aanrijding tussen een motorrijtuig en een fietser/voetganger jonger dan 14 jaar, is de eigenaar van het motorrijtuig nagenoeg altijd aansprakelijk voor alle schade die het kind oploopt.

Bij een aanrijding tussen een motorrijtuig en een verkeersdeelnemer van 14 jaar of ouder, is de eigenaar van het motorrijtuig minimaal voor 50{b8b30cf8125cd20f6d4eb7c3dcedba59c1fbe5c5d0816ba0941db73eb188bfc6} aansprakelijk voor de schade die de fietser/voetganger oploopt.

Veel fietsers en voetgangers laten het er na een aanrijding bij zitten. Daarbij speelt vaak dat men niet op de hoogte is van bovenstaande regels, dat men zichzelf ‘medeschuldig’ voelt aan het ongeval, dat men de schade laag inschat, dat de schade zich pas na verloop van tijd manifesteert of dat de tegenpartij zich niet bekend heeft gemaakt. Gevolg kan zijn dat men zelf volledig opdraait voor de langdurige of blijvende gevolgen van het ongeval zoals kosten voor medische behandelingen, inkomensverlies, beperkingen van doorstroming in opleiding of werk en beperkingen in de vrije tijd.Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/slachtoffer.nl/httpdocs/wp-content/plugins/gravityview/includes/widgets/search-widget/class-search-widget.php on line 1531

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/slachtoffer.nl/httpdocs/wp-content/plugins/gravityview/includes/widgets/search-widget/class-search-widget.php on line 1535
Uitspraak rechterSoort zaak specificeringSchadevergoedingKorte omschrijvingGeslachtLeeftijd

No entries match your request.

Uitspraak rechterSoort zaak specificeringSchadevergoedingKorte omschrijvingGeslachtLeeftijd