Nabestaanden

Indien u slachtoffer bent geworden, kunt u via Slachtoffer.nl gratis uw zaak door een (letselschade)advocaat laten onderzoeken om mogelijke schade (alsnog) vergoed te krijgen.

Bent u nabestaande van een dierbare die u is ontnomen door een misdrijf, verkeers- of bedrijfsongeval? Als nabestaande wordt u geconfronteerd met veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Als uw dierbare is overleden door een misdrijf dan kunt u in bepaalde situaties uw schade tijdens de strafzitting verhalen op de verdachte. U hoeft dan geen aparte procedure te starten. Dit wordt ‘voegen in het strafproces’ genoemd. U ontvangt dan van het Openbaar Ministerie een voegingsformulier.

Materiële schade welke niet wordt vergoed door de uitvaartverzekering kunt u tijdens de strafzitting verhalen op de verdachte. U kunt hierbij denken aan de advertentiekosten voor het overlijdensbericht in de krant, maar ook uw reiskosten als uw dierbare in het buitenland is overleden. Op grond van de Wet ter versterking van de positie van het slachtoffer (per 1-1-2011) kunt u na veroordeling van de verdachte recht hebben op een voorschotregeling. Dit betekent dat als de veroordeelde niet, of niet volledig, binnen acht maanden na het vonnis aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan, het CJIB het resterende bedrag aan u uitkeert.

Voor het vorderen van shockschade gelden een aantal specifieke voorwaarden. U kunt recht hebben op shockschade als u geconfronteerd bent geweest met een schokkende gebeurtenis waarbij uw naaste betrokken is geweest. Naast de mogelijkheid om in het strafproces uw schade te verhalen op de verdachte kunt u in bepaalde gevallen ook een beroep doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Als u nabestaande bent van een slachtoffer die door een misdrijf is overleden, dan kunt u tijdens de strafzitting een verklaring afleggen over de emotionele gevolgen van het delict. Dit heet het spreekrecht.

Is uw dierbare overleden als gevolg van een misdrijf, verkeers- of bedrijfsongeval dan is de afwikkeling van schade vaak niet eenvoudig. In al deze situaties kunt u vrijblijvend advies vragen van een gespecialiseerde advocaat.Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/slachtoffer.nl/httpdocs/wp-content/plugins/gravityview/includes/widgets/search-widget/class-search-widget.php on line 1531

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/slachtoffer.nl/httpdocs/wp-content/plugins/gravityview/includes/widgets/search-widget/class-search-widget.php on line 1535
Uitspraak rechterSoort zaak specificeringSchadevergoedingKorte omschrijvingGeslachtLeeftijd

No entries match your request.

Uitspraak rechterSoort zaak specificeringSchadevergoedingKorte omschrijvingGeslachtLeeftijd